Amstel Bright, Polar bier en Balashi

Dat Amstel Bright jaarlijks aan populariteit wint is geen verassing. Steeds meer mensen vinden hun weg naar Aruba, Bonaire of Curacao en genieten van een heerlijk vakantie die compleet gemaakt wordt met het drinken van Amstel Bright. De heerlijk smaak en de combinatie met een limoentje maken Amstel Bright tot een heerlijke dorstlesser die vooral in de zomer gretig aftrek vindt. Eenmaal thuisgekomen willen mensen de sfeer en het gevoel vasthouden en kijken ze in Nederland naar winkels die Amstel Bright verkopen. Maar naast Amstel Bright zijn er nog een hoop andere bieren die jouw vakantie of herinnering aan de ABC eilanden uniek maakt.

Polar Bier
Misschien is Polar bier naast Amstel Bright wel het meeste bekende biertje op de Nederlandse Antillen.  De smaak van Polar is te vergelijken met Jupiler. Een licht biertje met een heerlijke smaak zeker in de tropische warmte op uw vakantie bestemming of tuin. Polar bier wordt als sinds 1939 gebrouwen in Venezuela bij de brouwerij Empresas Polar. Het grote verschil met Amstel Bright is de kleur van de fles en de prijs. Polar bier  is een stuk goedkoper en wordt geserveerd in een donker bruine fles van 25 cl.

Balashi Bier
Een ander minder bekend bier naast Amstel Bright is Balashi. Dit Arubaanse biertje wordt in Brouwerij Nacional Balashi te Oranjestad gemaakt. Het was het eerste bier op Aruba en wordt ook geëxporteerd naar Curaçao en Bonaire. Het is zelfs in enkele varianten op Aruba verkrijgbaar:

  • Balashi, blond bier met een alcoholpercentage van 5%
  • Balashi Chill, blond bier met een alcoholpercentage van 5%
  • Balashi Light, een laag alcoholisch blond bier

Het nationale bier van Aruba wordt sinds 1998 en de naam Balashi is afkomstig uit de woorden Bala Bala en Balana. Deze woorden zijn afkomstig uit de Aruac (Indiaanse) taal Taino en het betekent “in de buurt van de zee”. Het bier wordt verkocht in blik en fles, en is net zoals Polar en Amstel Bright een echte dorstlesser.

Op de Antillen worden diverse verfrissende bieren gedronken. Iedereen heeft daarin zijn eigen voorkeur. Belangrijk is om een biertje te drinken die jou het beste smaakt en waar je van kan genieten!